Carnisse Grienden– De Koedood

Voorwoord d.d. 1 oktober 2008

Deze pagina zal, zoals de titel IMG_6809reeds zegt, geheel gewijd zijn aan de Carnisse Grienden en de Koedood. Ook anderen zijn op dit terrein actief met mooie publicaties en prachtige foto’s.  Wil je meer weten over dit prachtige stukje natuur, dat adviseer ik ook eens te kijken naar  de homepage van  De Vereniging de Carnisse Grienden alsmede het weblog van Cock Huizer.  Zeker op de site van de vereniging staan een aantal wetenswaardigheden.
Verhalen en kiekjes,  zowel oude als nieuwe, van harte welkom.
Mijn email-adres luidt:  bokweazle@telfort.nl

Dubbelklik op de foto’s om ze vergroot weer te geven.

Enige winterse impressies d.d. zaterdag, 11 januari 2009 IMG_6750

IMG_6749

 

 

 

 

 

IMG_6776

IMG_6778

 

 

 

 

 

 

IMG_6787

IMG_6761

 

 

 

 

 

IMG_6799

IMG_6792

 

 

 

 

 

IMG_6801

Koedoodhaven en omgeving , ontvangen d.d. 16 jan. 2009

Ontvangen van een oude bekende met wie ik in de jaren ’60/’70 (20e eeuw) regelmatig contact had. Wij ontmoetten elkaar ook incidenteel bij het Koedood, als hij onderhoud pleegde aan zijn bootje.

Vanuit een vage herinnering heeft hij onderstaande situatieschets, die eveneens wat vaag is geworden, vervaardigd. Gewoon even dubbelklokken en dat wordt de tekening duidelijker.

Koedood gepimpt

Aardig is misschien om te vermelden dat, die oude bekende er met zijn tekening nog geen eens zover heeft naast gelegen. Zie onderstaande foto.

Koedood1974_small

Deze geeft een aardig beeld van dit toch wel zeer pittoreske haventje, direct aan de rivier De Oude Maas gelegen.
Eventjes de boot vaarklaar maken en je zat vrijwel direct op de rivier. Je moest natuurlijk wel rekening houden met het getij, want bij eb kwam je gewoon vast te zitten.

 

foto 2

Ook de ligplaats van het m.s. “Fram” geeft de situatie aardig weer.
Nadat het haventje na vele juridische procedures geen niet meer gehandhaafd kon blijven, heeft dit schip inmiddels een andere ligplaats gevonden.
Jammer, dat het in Nederland niet meer mogelijk is enige minder rijkbedeelde landgenoten, die hun vakantiegeld ietwat anders uitgeven, in belastingtechnisch opzicht enigszins te beschermen.

 

foto 3

Nou, je ziet, er lagen naast pramen en de “Fram” liggen er allerlei kleine zeilbootjes, waarmee je de Oude Maas op kon gaan.
Rijke lieden? Neen hoor, helemaal niet.
Gewoon Jan met de pet, die zijn in mei ontvangen vakantiegeld ietwat anders uitgaf.
En toch laait weer die discussie op of die zgn. rijke jachteigenaren niet extra belasting moeten betalen. Welnu, ik geloof niets van het extra voordeel, dat dit op zal brengen.

In het najaar moest de boot natuurlijk op de kant. Ja, dat winterse onderhoud was natuurlijk nog andere koek. Dan moest er echt zo af en toe onderhoud gepleegd worden om het volgende seizoen weer vaarklaar te kunnen zijn.

foto 6foto 5

 

 

 

 

 

 

Nou ja, echt onderhoud?
Af en toe bleef er echt wel enige tijd over om een praatje te maken en de omgeving te verkennen.

foto 1

foto 4

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
Reactie van W. van der Wiel

Bij wandeling van mijn zoon en schoondochter werd hun pad doorkruist door een bever(?) ter grootte van een herdershond, maar dan met korte pootjes en lange platte staart. Was mij niet bekend dat
die daar hun leefgebied hadden. Zij durven daar niet meer te wandelen. Hij kwam uit het riet het pad op waar zij liepen. Zij zijn heel erg geschrokken.
Vr.Gr.,
W. van der Wiel
Geplaatst op 14 augustus 2010 at 12:03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s